Foto: Aija Geida

Skābēti dārzeņi taizemiešu gaumē pak dong 0

Sastāvdaļas
• vidējs baltais vai sarkanais galviņkāposts
• 2 vidēji burkāni
• sīpols
• citrons
• maza galda bietīte
• 2 ķiploka daiviņas
• 50 g sezama sēklu
• ēdamkarote sinepju sēklu
• ēdamkarote sakapāta čili
• 100 g cukura
• 2 ēdamkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Smalki sagriež kāpostu, burkānu un bieti sarīvē uz rupjas rīves, sakapā čili piparu, sīpolu un ķiploka daiviņas. No citrona izspiež sulu. Kāpostu liek lielā bļodā, pārkaisa sāli un ar rokām, cītīgi mīcot, samaisa. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Uzliek slogu un noliek tumšā, siltā (20–21 °C) vietā, lai skābst kādas trīs dienas. Taču ik pa laikam jāpagaršo! Ja garša ir pietiekami stipra, patīkami skābena, ir gana raudzēts. Ja tur vēsākā vietā, jāraudzē ilgāk. Noliek ledusskapī, pārtraucot rūgšanas procesu.

Kāposta un pārējo dārzeņu savienojums ar sezama sēkliņām dod patīkamu garšas akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.