Foto: Fotolia

Skābētas sēnes 1

Sastāvdaļas
• 1 kg novārītu sēņu
• 35–40 g sāls
• 20 g cukura
• dilles
• upeņu lapas
• 2 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes drīz satiks savu karmisko cilvēku: viņu dzīve krasi mainīsies
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli 172
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes novāra, notecina lieko ūdeni, nedaudz nospiež un sajauc ar sāli, cukuru un rupji sagrieztiem garšaugiem. Pilda traukā, virsējo kārtu nosedz ar upeņu lapām un uzliek slogu. Ar sēnēm piepildīto trauku novieto vēsā telpā (13–18 °C), patur 2–3 dienas, tad novieto vēsā telpā (0–8 °C). Uzglabāšanas laikā jāraugās, lai sēnes neizžūtu, virs sloga jābūt šķidrumam.

Skābētas sēnes ir vieglāk sagremojamas nekā sālītās, satur mazāk sāls, un tām ir augstāka diētiskā vērtība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.