Viegla un neparasta. Skābeņu zupa ar griķiem 8
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas:
• 250-300 g skābeņu
• 1 ēdamkarote eļļas
• 8 glāzes dārzeņu buljona
• pusglāze griķu
• 1 burkāns
• 1 sīpols
• malti melnie pipari
• sāls
Gatavošana:
Burkānu un sīpolu sagriež. Sausā katliņā ieber griķus, karsē kādas četras minūtes, tad pievieno eļļu, sagriezto burkānu un sīpolu un sautē aptuveni trīs minūtes.
Pielej buljonu un vāra 10 minūtes. Skābenes sagriež (var izmantot konservētās), pieber maltus melnos piparus pēc garšas.
Zupu vēlreiz uzkarsē, pēc tam ļauj atpūsties 10 minūtes.
Pasniedz ar skābo krējumu.