Skābeņu un spinātu krēmzupa ar tomātiem 0
Sastāvdaļas: 60 g skābeņu, 60 g spinātu, 1 kartupelis, 30 g puravu (baltā daļa), 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari, 10 g baltvīna, 30 g rīvēta siera, puse tomāta, olīveļļa, 100 g dārzeņu buljona.
Kā gatavot?
Puravus un ķiplociņu apcep olīveļļā, pievieno kartupeļus, dārzeņu buljonu un sautē mīkstus. Pieliek spinātus, skābenes un nedaudz pavāra. Visu sablendē viendabīgā masā. Tomātu applaucē, noņem miziņu, sagriež gabaliņos. Šķīvī lej zupu, liek tomātu gabaliņu, pārber ar rīvētu sieru. Var pasniegt arī ar tvaicētiem zivs gabaliņiem.
Ēdienu receptes piedāvā viesnīcas “Avalon” restorāna šefpavāre Dace Gribuste.