Foto – Matīss Markovskis

Skābeņu un kazas siera pīrāgs 0

Sastāvdaļas
4 plāksnes kārtainās mīklas
200 g kazas siera
50 g rīvēta cietā siera
4 ēdamkarotes karamelizētu sīpolu
olas dzeltenums
tomāts
sauja skābeņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kārtainās mīklas plāksnei visapkārt iegriež sētiņu – aptuveni 1 cm no ārmalas (veidosies tāda kā maliņa). Pārsmērē ar olas dzeltenumu un liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep 10–13 minūtes. Kad mīkla izcepusies, plāksnes vidu iespiež uz leju. Nedaudz atdzesē.

Tomātu sagriež šķēlēs, ar pirkstiem sadrupina kazas sieru, to visu kārto uz izceptās mīklas. Pārbārsta cieto sieru, uzliek karamelizētos sīpolus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pīrāgu šauj atpakaļ krāsnī uz 5–10 minūtēm. Gatavam bagātīgi pārliek strēmelēs sagrieztas skābenes – tās dod patīkamu svaigu garšu.

Ja kazas siers ir sāļš, tad sāli vairs nevajag pievienot. Turklāt arī cietais siers ir sāļuma avots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.