Skābeņu un kazas siera pīrāgs 0
Sastāvdaļas
4 plāksnes kārtainās mīklas
200 g kazas siera
50 g rīvēta cietā siera
4 ēdamkarotes karamelizētu sīpolu
olas dzeltenums
tomāts
sauja skābeņu
Pagatavošana.
Kārtainās mīklas plāksnei visapkārt iegriež sētiņu – aptuveni 1 cm no ārmalas (veidosies tāda kā maliņa). Pārsmērē ar olas dzeltenumu un liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep 10–13 minūtes. Kad mīkla izcepusies, plāksnes vidu iespiež uz leju. Nedaudz atdzesē.
Tomātu sagriež šķēlēs, ar pirkstiem sadrupina kazas sieru, to visu kārto uz izceptās mīklas. Pārbārsta cieto sieru, uzliek karamelizētos sīpolus.
Pīrāgu šauj atpakaļ krāsnī uz 5–10 minūtēm. Gatavam bagātīgi pārliek strēmelēs sagrieztas skābenes – tās dod patīkamu svaigu garšu.
Ja kazas siers ir sāļš, tad sāli vairs nevajag pievienot. Turklāt arī cietais siers ir sāļuma avots.