Skābeņu sagatavošana un uzglabāšana ziemas sezonai 4

Kā uzglabāt skābenes? Vai tās labāk saldēt, sālīt, marinēt? Šādu jautājumu šefpavārei Inai Poliščenko TV24 raidījumā „Šefpavārs.Uz līnijas” uzdeva kāda skatītāja.

Reklāma
Reklāma
atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Ar šīm sievietēm labāk nejokot: nosaukti datumi, kuros dzimst “raganas” jeb sievietes, kuras ir apveltītas ar mistiskām spējām
Trampa atbilde par ASV karavīru pazušanu Lietuvā ir tikpat šokējoša kā pats notikums 54
Lasīt citas ziņas

Ina min divus variantus, kā skābenes sagatavot ziemas sezonai. Populārākais ir saldēšana, jo ar saldēšanas metodi skābenei saglabājam maksimāli visas garšas īpašības un vitamīnus, stāsta Ina. Liekam skābeņu lapas vienu virs otras kādā iepakojumā un saldējam.

Tikpat labi skābenes var arī viegli noblanšēt, jo tad tās saldētavā aizņems mazāk vietas. Uz jautājumu, ko nozīmē blanšēt, Ina atbild, ka skābeņu lapas jāieliek karstā ūdeni, bet uzreiz pēc tam – aukstā ūdenī. Tad skābeņu lapas viegli nosusina, kārto traukā un liek saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.