Skābeņu ķīselis – neparasts un gards dzēriens 1

Sastāvdaļas – 20 g cietes, 300 g skābeņu, sāls, 50 g cukura.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
“No kaut kā diemžēl jāatsakās.” “Swedbank” bankomātos vairs nav pieejams viens pakalpojums 58
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Lasīt citas ziņas

Skābenes rūpīgi nomazgā un smalki sagriež. Liek katliņā, pielej nedaudz ūdens un sutina uz mazas uguns 5 – 6 minūtes, kamēr skābenes paliek mīkstas.

Vārījumu nokāš, skābeņu biezumus izberž caur sietu un pievieno atpakaļ vārījumam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusglāzē auksta ūdens ieber cieti un rūpīgi samaisa.

Katliņā ar skābeņu novārījumu pielej 0,75 l auksta ūdens, pieber cukuru un visu uzvāra, turpina vārīt 3 minūtes.

Tievā strūkliņā ielej ūdenī izšķīdināto cieti un, visu laiku maisot, uzvāra vēlreiz skābenes.

Tiklīdz uzmet burbuli, ņem nost no uguns, atdzesē un salej trauciņos.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.