Skābeņu ķīselis – neparasts un gards dzēriens 1
Sastāvdaļas – 20 g cietes, 300 g skābeņu, sāls, 50 g cukura.
Pagatavošana.
Skābenes rūpīgi nomazgā un smalki sagriež. Liek katliņā, pielej nedaudz ūdens un sutina uz mazas uguns 5 – 6 minūtes, kamēr skābenes paliek mīkstas.
Vārījumu nokāš, skābeņu biezumus izberž caur sietu un pievieno atpakaļ vārījumam.
Pusglāzē auksta ūdens ieber cieti un rūpīgi samaisa.
Katliņā ar skābeņu novārījumu pielej 0,75 l auksta ūdens, pieber cukuru un visu uzvāra, turpina vārīt 3 minūtes.
Tievā strūkliņā ielej ūdenī izšķīdināto cieti un, visu laiku maisot, uzvāra vēlreiz skābenes.
Tiklīdz uzmet burbuli, ņem nost no uguns, atdzesē un salej trauciņos.
Labu apetīti!