Skābenās aveņu sloksnītes 0

Veidni izklāj ar ietaukotu cepampapīru. Aukstā ūdenī mērcē želatīna plāksnītes.

Reklāma
Reklāma
“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Caur sietu izberž tik daudz aveņu, lai iegūtu 100 ml biezeņa. Traukā tam pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, ūdeni un vāra 5–6 minūtes.

Želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pieber citronskābi un samaisa. Masu ar lāpstiņu plānā kārtiņā izklāj uz cepampapīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz divām stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cukuram pieber citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs un apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.