Skābenās aveņu sloksnītes 0

Veidni izklāj ar ietaukotu cepampapīru. Aukstā ūdenī mērcē želatīna plāksnītes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Caur sietu izberž tik daudz aveņu, lai iegūtu 100 ml biezeņa. Traukā tam pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, ūdeni un vāra 5–6 minūtes.

Želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pieber citronskābi un samaisa. Masu ar lāpstiņu plānā kārtiņā izklāj uz cepampapīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz divām stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cukuram pieber citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs un apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.