Foto – Ilze Pētersone

Skābā krējuma želeja ar karamelizētām plūmēm 0

Sastāvdaļas – 200 g skāba krējuma (20 – 25% treknuma), 45 g želejcukura, 200 – 300 g plūmes, 2 – 3 ēd. k. cukura, šķipsniņa vaniļas, kanēļa, kardamona vai tamlīdzīgu saldo garšvielu.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Skābo krējumu samaisa ar želejcukuru un pavāra pusminūti. Lej veidnītēs un liek ledusskapī apmēram uz stundu, lai sastingst.
Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar cukuru sausā katliņā karsē, kamēr cukurs karamelizējies. Pievieno garšvielas, turpina karsēt, līdz no plūmēm sāk izdalīties sula. Atdzesē un pasniedz kā piedevu pie želejas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.