Foto – Ilze Pētersone

Skābā krējuma želeja ar karamelizētām plūmēm 0

Sastāvdaļas – 200 g skāba krējuma (20 – 25% treknuma), 45 g želejcukura, 200 – 300 g plūmes, 2 – 3 ēd. k. cukura, šķipsniņa vaniļas, kanēļa, kardamona vai tamlīdzīgu saldo garšvielu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Skābo krējumu samaisa ar želejcukuru un pavāra pusminūti. Lej veidnītēs un liek ledusskapī apmēram uz stundu, lai sastingst.
Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar cukuru sausā katliņā karsē, kamēr cukurs karamelizējies. Pievieno garšvielas, turpina karsēt, līdz no plūmēm sāk izdalīties sula. Atdzesē un pasniedz kā piedevu pie želejas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.