Foto – Ilze Pētersone

Skābā krējuma želeja ar karamelizētām plūmēm 0

Sastāvdaļas – 200 g skāba krējuma (20 – 25% treknuma), 45 g želejcukura, 200 – 300 g plūmes, 2 – 3 ēd. k. cukura, šķipsniņa vaniļas, kanēļa, kardamona vai tamlīdzīgu saldo garšvielu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
“Abu Meri vēl nav atkāpies?” Sabiedrība prasa atbildes par bīstamo infekciju un vērtē, kuram jāuzņemas atbildība
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Skābo krējumu samaisa ar želejcukuru un pavāra pusminūti. Lej veidnītēs un liek ledusskapī apmēram uz stundu, lai sastingst.
Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar cukuru sausā katliņā karsē, kamēr cukurs karamelizējies. Pievieno garšvielas, turpina karsēt, līdz no plūmēm sāk izdalīties sula. Atdzesē un pasniedz kā piedevu pie želejas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.