Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Tumšā gaļa pret balto 0

Vistas ēdamās daļas pašas par sevi nav kaitīgas, ja tās ir pareizi pagatavotas. Visas vistas daļas var būt daļa no veselīga uztura, tāpēc daudzi dod priekšroku tumšajai gaļai – kājām un augšstilbiem, nevis baltajai krūtiņai. Lai gan tajā ir vairāk kaloriju, tajā ir arī vairāk vitamīnu un veselīgu tauku.

Tumšā gaļa satur aptuveni 200 kalorijas uz 100 gramiem (ar ādu), bet ir bagāta ar dzelzi, cinku un B12 vitamīnu, kas atbalsta asinsradi un nervu sistēmu.

Tiek arī brīdināts par izplatītu kļūdu: “Nemazgājiet vistu zem krāna pirms gatavošanas.” Tas neizskalo baktērijas, bet var izplatīt tās pa virtuvi vai pat pievienot jaunas no krāna ūdens, piemēram, legionellas, ja ūdens kvalitāte ir apšaubāma.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.