Šis būs pārsteigums daudziem: “īstā”, bet piemirstā rasola recepte 4
2020. gada pavasaris pasauli ir izmainījis uz visiem laikiem – mūsu ieradumi, kas līdz šim mainījās pamazām, šogad ir “apmetuši kūleni”, strauji pārejot uz iespējām, ko sniedz daudzveidīgi digitālie risinājumi. E-vidē notiek darba apspriedes, tur mēs smeļamies padomus sporta aktivitātēm, skatāmies kino, lasām grāmatas un, protams, iepērkamies. Ņemot vērā, ka ievērojami vairāk laika tagad pavadām kopā ar ģimeni, daudz lielāka nozīme ir arī mūsu kopīgajām ēdienreizēm.
Sociālie mediji pēdējo mēnešu laikā apliecina, ka cilvēki aizvien vairāk laika velta radošām izpausmēm virtuvē, kur par neaizstājamu padomdevēju kļūst ēdiena gatavošanai veltītas lietotnes.
Receptes telefonā īstai pavārmākslas iedvesmai
Vai tas būtu Cookbook Recipes, kam ir jau vairāk nekā 5 miljoni lietotāju visā pasaulē, vai myTaste Recipes, kur vienuviet integrētas receptes no pasaulē populārām ēdiena gatavošanas padomu vietnēm un blogiem – šo un līdzīgu lietotņu galvenā pievienotā vērtība ir ļoti vienkārši un saprotami padomi garšīga un veselīga ēdiena pagatavošanai. Lietotņu veidotāji ņem vērā jaunākās cilvēku uzvedības un patēriņa pārmaiņu tendences, tāpēc tās atbilst šodienas laika prasībām – tas ir ērts, pārskatāms un daudzveidīgs palīgs virtuvē.
Domājot par šīm pārmaiņām, trešais lielākais pasaulē lietotņu veikals AppGallery no Huawei piedāvā saviem lietotājiem vairākas populāras ēdiena gatavošanas mobilās lietotnes, piemēram:
● Cookbook Recipes
● myTaste Recipes
● All Recipes Cook Book
● myTaste Recipes
● Rice Recipes
● Recipe Book
“AppGallery pieejamās lietotnes ēdiena gatavošanai ļaus pārsteigt un iepriecināt jūsu ģimeni katrā ēdienreizē. Vai tā būtu ikdienas maltīte, vai svētku galds, – te var smelties iedvesmu, atrast precīzas receptes, kā arī saplānot nepieciešamo produktu pirkumus. Liela šādu lietotņu priekšrocība ir vienuviet pieejamo recepšu daudzveidība, jo te varēsiet atrast gan Baltijas un Ziemeļvalstu reģionam raksturīgus ēdienus, gan eksotiskas receptes no visas pasaules,” stāsta Gunta Kursiša, Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.
Piemirstā “rasola” recepte:
Apzinoties, ka pat lielākās ēdiena gatavošanas mobilās aplikācijas nespēj aptvert visiem pasaules reģioniem raksturīgās receptes, piedāvājam vienu, iespējams, jau piemirstu recepti. Tās nosaukums – “Jauktie salāti”, jeb “rasols” – ir mums labi pazīstams, taču pirms 100 gadiem šis ēdiens bija diezgan atšķirīgs. Kā tad jāgatavo klasiskais “rasols” ?
Būs nepieciešams: kartupeļi 100 g.; bietes 75–50 g.; siļķe, nēģis, 1 ola; cepeša atliekas 30-45 g.; skābs gurķis, svaigi āboli, sāls, sinepes un skābs krējums (200 g.).
● Kartupeļus un bietes ar mizu novāra, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno smalki sagrieztus un iepriekš notīrītus siļķi, nēģi, cieti novārītu olu, cepeša atliekas, skābu vai svaigu gurķi un svaigu ābolu. Ja pēdējam ir vesela, glīta un tīra miza, tad to ieteicams atstāt nemizotu.
● Beigās salātiem pievieno garšvielas un skābu krējumu. Ja vēlas, daļu skābā krējuma var pārklāt salātiem pāri, kad tie uzlikti traukā, tad starp krējumu un salātiem liek ļoti plānās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, jo pretējā gadījumā krējums, samaisoties ar bietēm, nokrāsojas raibs. Jauktus salātus izgrezno ar cieti vārītu, sasmalcinātu olu, skābu gurķi, sasmalcinātām bietēm un zaļumiem.
Tiem, kuri nevēlas riskēt iecienītajam rasolam pievienot siļķi, var pieturēties pie visiem labi zināmās “siļķes kažokā”, ko, starp citu, tagad ir iespējams arī pasūtīt līdz pašām namdurvīm. Par aizvadītā gada pasaules labāko bārmeni atzītais Andris Reizenbergs sava kroga dīkstāves laikā veiksmīgi attīsta jaunu iniciatīvu – populāro salātu “Siļke kažokā” gatavošanu un piegādi uz mājām. Tas spilgti raksturo šodienas digitālo laikmetu, kur radoši un ar iniciatīvu apveltīti cilvēki spēj piemēroties jaunajiem apstākļiem un patēriņa tendencēm.