Foto – Shutterstock.com

Sirsniņcepumi – vienkārša un kārdinoša recepte Valentīna dienas iedvesmai 0

Sastāvdaļas

Mīklai:
– 2 glāzes miltu;
– 250 g saldkrējuma sviesta;
– 0,5 tējkarotes sodas, etiķis sodas dzēšanai.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Rotāšanai:
– 3-4 ēdamkarotes cukura;
– 1 tējkarote kanēļa.
– Rotājumam var izmantot dažādus krāsainus cukura garnējumus, kas nopērkami gatavi.

Pagatavošana
Cepumam sirsniņai izmantota parastā smilšu mīkla, no kuras tikpat labi izdodas gredzentiņi un pildīti riekstiņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltos liek gabalos sagrieztu mīkstu sviestu, ar rokām sadrupina, dzēš sodu, no mīklas izveido bumbu un uz 15 minūtēm liek vēsā vietā atdzesēt.

Uz veidojamā dēlīša uzber nedaudz miltu, izrullē mīklu 0,5-1 centimetra biezumā un ar cepumu formiņu izspiež sirds formas cepumiņus.

Cepumus izkārto uz pannas, bļodiņā sajauc kanēli un cukuru, pārkaisa katrai sirsniņai.

Cep 180-200С karstumā, līdz cepumi kļūst zeltaini – aptuveni 25-30 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.