Migrantus pēc aizturēšanas pavada Serbijas robežpolicists; Maķedonija, netālu no Presevo
Migrantus pēc aizturēšanas pavada Serbijas robežpolicists; Maķedonija, netālu no Presevo
Foto. Scanpix/REUTERS/Marko Djurica

Kara noziegumi Turcijas kontrolē un represijas kurdu reģionā 17

Pat Turcijas kontrolētajā apgabalā ziemeļaustrumos aptuveni 2,1 miljons cilvēku, tostarp no Turcijas deportētie Sīrijas bēgļi, nekādā ziņā nav drošībā. Cilvēktiesību organizācija Human Rights Watch ir dokumentējusi daudzus tā dēvētās “Sīrijas Nacionālās armijas” uzbrukumus, kas vērsti pret Asadu, kā arī oficiālo Turcijas armiju, kas ar to sadarbojas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Pastāvošie pārkāpumi, tostarp spīdzināšana un cilvēku pazušana, kas dzīvo Turcijas pakļautībā Sīrijas ziemeļos, turpināsies, ja vien Turcija pati tos neapturēs, uzskata organizācija Human Rights Watch. “Turcijas amatpersonas nav tikai uzbrukumu vērotājas, bet arī ir atbildīgas kā okupācijas vara un dažos gadījumos ir tieši iesaistītas acīmredzamos kara noziegumos.”

Represijas arī kurdu reģionā
Pilnīgas drošības nav arī lielā mērā autonomajos Sīrijas ziemeļaustrumos, kurus pārvalda Kurdu Demokrātiskās savienības partija (PYD). “Tautas aizsardzības vienības” (PYG), kas ir saistītas ar PYD un arī Kurdistānas strādnieku partiju (PKK), kas cita starpā ir aizliegta Vācijā, jau iepriekš cīnījās ar “Islāma valsti” (IS). PYG pašlaik ir iesaistīts bruņotos konfliktos, cita starpā, ar Turcijas armiju un Irānai lojālajiem spēkiem. Kurdu un arābu grupējumi arī sacenšas par varu un ietekmi reģionā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tas viss ir licis tur valdošajiem spēkiem pastiprināt represijas pret politiskajiem oponentiem, tā DW citē pētījuma veicējus. Kurdus apsūdz par piespiedu vervēšanu, ārpustiesas slepkavībām, patvaļīgiem arestiem un spīdzināšanu aizturēšanas centros.

Pētījumā secināts, ka Sīrija nav droša nevienā reģionā. Kārstens Vīlands to redz tāpat: “Uz jautājumu, vai Sīrija ir droša valsts, es skaidri atbildētu ar “nē” – ar skatu uz visiem četriem reģioniem.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.