Migrantus pēc aizturēšanas pavada Serbijas robežpolicists; Maķedonija, netālu no Presevo
Migrantus pēc aizturēšanas pavada Serbijas robežpolicists; Maķedonija, netālu no Presevo
Foto. Scanpix/REUTERS/Marko Djurica

Radikālie islāmisti un krievu gaisa triecieni 17

Situācija Idlibā Sīrijas ziemeļrietumos nav labāka. Radikālās islāmistu organizācijas Hayat Tahrir al-Sham kontrolētajā reģionā dzīvo aptuveni trīs miljoni cilvēku, no kuriem 1,7 miljoni ir iekšēji pārvietotie. Gandrīz visu iedzīvotāju iztika ir gandrīz pilnībā atkarīga no ANO ārējās palīdzības. Saskaņā ar pētījumu vairāk nekā 80% cilvēku tur nav atbilstošas ​​​​piekļuves dzeramajam ūdenim, kanalizācijai un atkritumu apstrādei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Turklāt reģiona dienvidu un austrumu daļas atkārtoti ir Krievijas gaisa triecienu mērķis. Maskava jau sen atbalsta Asada režīmu. Kopš Gazas kara sākuma šie uzbrukumi atkal ir palielinājušies. Rezultātā aptuveni 160 000 cilvēku tika pārvietoti valsts ziemeļrietumos vien no 2023. gada oktobra līdz decembrim, bieži vien otro vai trešo reizi.

Tam pievienojas arī pašu džihādistu autoritārā vara, kas izcēlās no Al Qaeda vides. Radikālie islāmisti ir nedaudz samazinājuši savu ideoloģiju. Tomēr viņi joprojām ir norūpējušies par kontroli – vissvarīgākais ir par sievietēm, kuru tiesības ir stingri ierobežotas. Eksperts saka, ka riskam ir pakļauti arī citādi domājošie: “Dumpošanās ir dzīvībai bīstama”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.