Foto – Shutterstock

Sīpolu zupa parīziešu gaumē. Klasiska recepte 2

Sastāvdaļas

500 g sīpolu
2-3 ēdamkarotes sviesta
3/4 l gaļas vai kaulu buljona
4-6 šķēlītes baltmaizes
2-3 ēdamkarotes rīvēta siera
Sāls un pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
Kas tāds jau bija gaidāms! Putins izdod jaunu pavēli, lai turpinātu savu karu
Lasīt citas ziņas

Nomizotus sīpolus vispirms noskalo aukstā ūdenī, tad griežot mazāk kodīs acīs. Sīpolus sagriež ripiņās un mazliet apcep sviestā (pasautē), izmantojot pusi paredzētā sviesta. Uzkaisa piparus. To dara dziļā pannā vai seklā katliņā. Pielej buljonu un vāra aptuveni 15 minūtes. Ja maz laika, var izmantot arī gatavos buljona kubiņus, tomēr tad garša var būt necilāka. Pārbauda, vai nav jāpieliek sāls. Kamēr sīpoli vārās, sviestā no abām pusēm apcep baltmaizes šķēles.

Sīpolu zupu salej ugunsizturīgās bļodiņās (porciju traukos), vienmērīgi sadalot sīpolus, katrā liek divas apceptas baltmaizes šķēlītes, tām uzkaisa biezu rīvēta siera kārtu un liek sakarsētā cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zupa gatava, kad siers izkusis un mazliet apcepies zeltaini brūngans.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.