Sātīgs sīpolu pīrāgs 0
Sastāvdaļas
• 200 g miltu
• 6–7 sīpoli
• 200 g skābā krējuma (+ 4 ēdamkarotes mīklai)
• 100 g saldkrējuma sviesta
• 100 g siera
• 2 olas
• 1 tējkarote muskatrieksta
• sāls
Pagatavošana.
Sajauc miltus, sviestu un 4 ēdamkarotes krējuma, pieber šķipsnu sāls. Samīca mīklu un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
Sīpolus sagriež pusgredzenos, viegli apcep eļļā, pievieno muskatriekstu, vēl nedaudz apcep.
Ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē liek sagatavoto mīklu, izrullē, izveidojot arī maliņas uz augšu, jo būs jāliek pildījums.
Mīklai pa vidu vienmērīgi izklāj apceptos sīpolus. Pildījumam sajauc glāzi krējuma ar divām olām, pārlej sīpoliem un visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.
Vislabāk ēst siltu.