Foto: Viktoria Malankina/Shutterstock

Sātīgs sīpolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas
• 200 g miltu
• 6–7 sīpoli
• 200 g skābā krējuma (+ 4 ēdam­­karotes mīklai)
• 100 g sald­krējuma sviesta
• 100 g siera
• 2 olas
• 1 tējkarote muskatrieksta
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sajauc miltus, sviestu un 4 ēdamkarotes krējuma, pieber šķipsnu sāls. Samīca mīklu un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.

Sīpolus sagriež pusgredzenos, viegli apcep eļļā, pievieno muskatriekstu, vēl nedaudz apcep.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē liek sagatavoto mīklu, izrullē, izveidojot arī maliņas uz augšu, jo būs jāliek pildījums.

Mīklai pa vidu vienmērīgi izklāj apceptos sīpolus. Pildījumam sajauc glāzi krējuma ar divām olām, pārlej sīpoliem un visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.

Vislabāk ēst siltu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.