Foto: Viktoria Malankina/Shutterstock

Sātīgs sīpolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas
• 200 g miltu
• 6–7 sīpoli
• 200 g skābā krējuma (+ 4 ēdam­­karotes mīklai)
• 100 g sald­krējuma sviesta
• 100 g siera
• 2 olas
• 1 tējkarote muskatrieksta
• sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sajauc miltus, sviestu un 4 ēdamkarotes krējuma, pieber šķipsnu sāls. Samīca mīklu un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.

Sīpolus sagriež pusgredzenos, viegli apcep eļļā, pievieno muskatriekstu, vēl nedaudz apcep.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē liek sagatavoto mīklu, izrullē, izveidojot arī maliņas uz augšu, jo būs jāliek pildījums.

Mīklai pa vidu vienmērīgi izklāj apceptos sīpolus. Pildījumam sajauc glāzi krējuma ar divām olām, pārlej sīpoliem un visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.

Vislabāk ēst siltu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.