Foto: Lyudmila Mikhailovskaya/Shutterstock

Sīpolu marmelāde – ēd ar sieriem, aknu pastēti 0

Sastāvdaļas
• 6 sarkanie sīpoli
• 4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 4 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
• 4 ēdamkarotes cukura
• vai arī 150 g salda desertvīna (šerija, heresa vai madeiras)
• sāls

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Marmelādi vai ievārījumu vislabāk vārīt no sarkanajiem sīpoliem, jo tie ir maigāki, ar saldenāku garšu, turklāt tiem ir skaista krāsa.

Sīpolus sagriež paplānās pusripās. Katlā ar biezu dibenu ielej olīveļļu, pieliek sviestu. Kad sviests izkusis, liek sīpolus un sautē uz mazas liesmas. Kad sīpoli mīksti, pievieno cukuru, pielej sarkanvīna etiķi. Turpina sautēt sīpolus uz lēnas uguns, līdz šķidrums izgarojis un sīpoli mīksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sarkano sīpolu marmelādei var pievienot sarkanu desertvīnu. Derēs šerijs, heress vai Madeiras vīns.

Marmelādi ēd ar sieriem, aknu pastēti.

No minētajām sastāvdaļām sanāks aptuveni divas puslitra burciņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.