Sīpolu gredzeni mīklā – sātīgai uzkodai 0
Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma sīpoli
• eļļa vārīšanai
Mīklai
• 2 olas
• 50 g saldā krējuma
• 50 g ūdens
• 2 ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes sāls
• 4 ēdamkarotes miltu (ar kaudzi vai pat vairāk – mīklai jābūt skāba krējuma biezumā)
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež aptuveni 7 mm platos gredzenos. Taču vārīšanai der ne tikai gredzeni, bet arī pusgredzeni un pārplīsušie gredzeni.
Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas ieber traukā un ar mikseri kuļ aptuveni 2 minūtes. Mīklā no visām pusēm kārtīgi apviļā sagrieztos sīpolu gredzenus un vāra eļļā (tai jābūt verdošai). Vārot apmaisa, lai veidojas viendabīgs brūnums.
Var ēst gan karstus, gan aukstus. Tieši tādā pašā veidā gatavo arī ziedkāpostus mīklā.
Pasniedzot dekorē ar zaļumiem un dārzeņiem. Mērcei majonēzi samaisa ar blendētiem zaļumiem (pēc katra paša izvēles).