Foto: New Africa/Shutterstock

Sīpolu dažādā pasaule. Idejas dažiem ēdieniem 0

Potences celšana, veselīgi mati, pretiesnu, redzes uzlabošanas līdzeklis, gripas aizdzinējs… Brūni, balti, dzelteni un lillā. Stīvs kundziņš pulka kažokiem – kas tas ir? Sīpols! Tas der gan veselībai, un tas saraudina savu dīrātāju, tam piemīt labas garšas īpašības, lai pagatavotu neskaitāmus ēdienus. Tie, kuri ar dakšiņu izķibina no ēdiena vismazāko sīpola gabaliņu, tālāk var nemaz nelasīt.

Reklāma
Reklāma

UZZIŅA

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

• Visplašāk pazīstami ir vidēja lieluma bumbuļi ar dzeltenbrūnu miziņu, kas lieliski noder Lieldienu olu un dziju krāsošanai. Dārza sīpoli garšas ziņā ir visasākie un pakļaujas dažādām kulinārijas variācijām: cepšanai, vārīšanai, sautēšanai un grilēšanai.

• Šalotes sīpoliem ir maigāka un smalkāka, pat nedaudz ķiplokaina garša. Tie der mērcēm, marinādēm, marmelādēm un gaļas ēdieniem. Par lielu plusu var uzskatīt to, ka, ēdot šos sīpolus, iespējams izvairīties no sliktas elpas. Šaloti atpazīsi pēc iegarenās formas ar vara krāsas mizu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Sarkanie sīpoli, pateicoties intensīvajai krāsai, labi noder salātiem un dekorēšanai. Ja šos sarkanlillā toņa sīpolus vāra vai sautē, viss ēdiens iekrāsojas rozā.

• Baltie sīpoli izceļas ar maigu garšu un ir sevišķi piemēroti ēšanai svaigā veidā: uz maizītēm, salātos, tartaros.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.