Sīpolklopsis – aukstās sezonas ēdiens 0
Pagatavošana
Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai veidojas patiesi plāni gaļas gabali, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept. Gaļu pārlikt uz šķīvja.
Sīpolus nomizot un sagriezt šķēlītēs. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot nedaudz ūdens, apceptus gaļas gabalus un sautēt līdz gaļa mīksta.
ēc nepieciešamības ik pa brīdim pieliet ūdeni. Kad gaļa gatava, to izņemt no mērces. Krējumu sajaukt ar miltiem, pieliet mazliet ūdeni, aptuveni 1/3 glāzes un pievienot sīpoliem. Maisot sautēt, kamēr mērce sabiezē.
Gaļu pasniedz pārlejot ar mērci. Klāt pasniedz vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezputru.
Recepti piedāvā “Kurzemes Gaļsaimnieks” un