Sīpoli karstvīnā 0
750 g sarkano sīpolu
20 g sviesta
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls
8 baltie pipari
1/4 tējkarotes koriandra
1 tējkarote miltu
1/4 l sarkanvīna
1-2 tējkarotes sarkanvīna etiķa
šķipsniņa cukura
Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās vai daiviņās. Eļļu un sviestu uzkarsē uz pannas un tajā cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Piparus un koriandru samaļ dzirnaviņās un uzber sīpoliem.
Sīpoliem pievieno miltus un maisa, līdz tie pilnībā sajaukušies ar taukvielām. Tad pievieno nedaudz sarkanvīna un lēnām maisa. Pakāpeniski pievieno parējo sarkanvīnu un etiķi. Sīpolus sautē mērenā temperatūrā vēl 15 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
Lieto kā piedevu tumšajai gaļai.