Pasta ar puravu un vistu 3
• 400 g vistas filejas (gabaliņos)
• 300 g puravu
• 300 g pastas
• 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
• 2 ēdamkarotes eļļas
• malti melnie pipari,
• jūras sāls
• timiāns, raudene
Pagatavošana:
Pannā uzkarsētā eļļā apcep vistas filejas gabaliņus, pievieno puravus, sāli, garšvielas un uz lēnas uguns zem vāka sautē 15 minūtes.
Izvāra pastu un nokāš, atstājot mazliet šķidruma. Pastu pievieno pannā izsautētajai gaļai un puraviem. Visu samaisa.
Pasniedzot katrai porcijai uzber rīvētu cieto sieru.
Padomi
• Lielākais un resnākais nav labākais puravs, jo var būt jau pāraudzis un koksnains. Ideāli, ja baltā daļa ir pāris centimetru diametrā.
• Pirms griešanas puravs jānomazgā, jo starp kārtām bieži vien mēdz palikt smiltis, kas jānoskalo. Ja puravs kādu brīdi jāuzglabā ledusskapī, to nemazgā.
• Pirmo baltā kāta daļu noloba. Nogriež purava balto daļu, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež pusripiņās vai vēl sīkāk.
• Puravi tāpat kā sīpoli jācep uz lēnas uguns, līdz kļūst viegli caurspīdīgi un aromātiski, tad pievieno pārējām sastāvdaļām.
• Puravu zaļās lapas pievieno, vārot buljonu.