Puravu pīrāgs 3

Mīklai:

• 200 g kviešu miltu

• 100 g sviesta

• 1 ola

• 1 ēdamkarote auksta ūdens

• pustējkarote jūras sāls

Pildījumam:

• 250 g puravu

• 100 g bekona

• 150 g pikanta, labi kūstoša siera (piemēram, Čedaras)

Reklāma
Reklāma

• 150 g saldā krējuma

• 3 olas

• 2 ēdamkarotes sviesta

• malti melnie pipari

• muskatrieksts

Pagatavošana:

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Miltiem pieber sāli, pierīvē aukstu sviestu un ar pirkstiem saberž drupatās. Pievieno olu, pielej auksto ūdeni un samīca mīkstā, vijīgā mīklā. Saveļ to bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.

Pannā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu, pievieno pusripās sagrieztus puravus. Maisot sautē. Uzber maltus melnos piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atdzesēto mīklu izrullē, ieklāj veidnē (ap Ø 22 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Pamatni viegli sadursta ar dakšiņu.

Uz mīklas liek pildījumu, pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.

Sakuļ olas ar saldo krējumu, sāli, pierīvē muskatriekstu. Pārlej pildījumam un liek cepties 180 °C uz aptuveni 40 minūtēm.

Vislabāk pīrāgs garšo silts, taču var ēst arī aukstu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.