Simtgades torte manai Latvijai. FOTORECEPTE 0
Latvijas dzimšanas diena manā ģimenē jo īpaši mīļa – tad tik dedzinātas svecītes sarkanbaltsarkanās krāsās, skatīta kāda patriotiska filma un gatavoti ēdieni mūsu karoga noskaņās. Protams, neiztikt bez salūta un prezidenta uzrunas! Iepriekšējā vakarā – pirms 18. novembra – tiek gatavota svētku torte.
Šoreiz torte ir lielformāta, lai pietiek pa gabaliņam arī draugiem un tuvākajiem kaimiņiem. Svinības taču lielas, jo jubileja apaļa. Recepte dota taisnstūra tortei standarta dziļās cepeškrāsns pannas izmērā. Gatavošana aizņem aptuveni trīs stundas. Iznāk sulīga, saldskāba šokolādes torte ar patīkamu, izteiktu šokolādes aromātu un garšu. Vislabāk garšo, kad diennakti nostāvējusi ledusskapī un krēms sasūcies biskvītā.
Sastāvdaļas mīklai
600 g kviešu miltu
900 g kefīra
250 g cukura
150 g kakao pulvera
230 g augu eļļas
2 tējkarotes vaniļas cukura
2 tējkarotes sodas
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
Šokolādes krēmam
600 g krēmsiera
500 ml saldā krējuma
120 g cukura
65 g kakao pulvera
Dzērveņu masai
220 g dzērveņu
120 g cukura
Krēma rozēm
100 g krēmsiera
40 g mīksta sviesta
30 g pūdercukura
dzērvenes un šokolādes bumbas rotāšanai