Foto – Juris Beikmanis

Siltie Saulgriežu salāti ar bulguru. Piemēroti cukura diabēta gadījumā 1

~ 4-5 porcijas. Sagatavošanas laiks – 30 min.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Vienā porcijā: olbaltumvielas-6; tauki-12 ; ogļhidrāti- 29; Kcal- 256; maizes vienības-2,4

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 baklažāns, 1 kabacis
1 cukini
~150- 200 g bulgura
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika
2-3 tomāti
1garais gurķis
2 ķiploka daiviņas
1 buntīte pētersīļu
1 buntīte bazilika
zaļie lapu salāti
eļļa cepšanai
sāls, drupināti melnie pipari

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniegšanai – Fetas siers vai kazas siers, diedzētas sēkliņas, kaņepju izspaidas

Pagatavošanas gaita:

Baklažānu un kabaci noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra. Sakarsē pannā eļļu un apcep gan baklažānu gabaliņus. Pievieno ķiploku spiednē izspiestus ķiplokus un pacep ~5 min. Kad baklažāni ir apcepti tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus. Cep 3-5 minūtes.

Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina.

Bulguru vāra 7 minūtes kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.

Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.

Visas sastāvdaļas viegli liek lielā bļodā un viegli sacilā.

Pāri liek fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem pēc izvēles.

Recepte no www.MSDpacientiem.lv

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.