Siltie kvinojas salāti ar dārzeņiem.
Siltie kvinojas salāti ar dārzeņiem.
Foto: Shutterstock

Siltie salāti ar kvinoju, dārzeņiem, zaļumiem un sieru: sātīgi un veselīgi! 2

Ļoti gardi, bet vienlaikus neparasti un veselīgi siltie salāti no kvinojas. Izcilām pusdienām un arī vakariņām!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 31
“LR4 vadība ir pelnījusi, ka tā tiek atlaista.” Latvija svin “Oskaru”, bet Latvijas Radio 4 informācija krievu valodā šokē sabiedrību 21
Kokteilis
6 zodiaka zīmes, kam nepiemīt ne mazākās līdera dotības 25
Lasīt citas ziņas

• Glāze kvinojas
• Burkāns – 1 gab.
• Saldais sarkanais pipars – 1 gab.
• Viens selerijas kāts
• 1/3 daļa citrona
• Lociņi – buntīte
• Cietais siers – 50 grami
• Olīveļļa – pēc garšas
• Bazilika garšviela (kaltētā) – pēc garšas
• Timiāna garšviela (kaltētā) – pēc garšas
• Sāls – pēc garšas
• Melnie pipari malti – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet kvinoju aukstā ūdenī un pēc tam lieciet katliņā vārīties uz 10-12 minūtēm (uz 1 glāzi kvinojas jāielej 2 glāzes ūdens).

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kamēr kvinoja gatavojas, sagriezties burkānus šķēlītēs un lieciet pannā, kurā ieieta olīveļļa mazliet apcepties. Pēc dažām minūtēm pievienojiet pannā ripiņās sagrieztu seleriju un saldo piparu. Pasautējiet visu uz pannas, uz mērena karstuma un pievienojiet bazilika un timiāna garšvielu.

3. Kad kvinoja izvārījusies, nokāsiet lieko ūdeni un pievienojiet to pannā, kurā jau ir apceptie dārzeņi. Pievienojiet citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisiet un turpiniet sutināt uz lēnas uguns.

4. Pēc brīža pasniedziet visu uz liela izmēra šķīvjiem, pārkaisiet ar sasmacinātiem svaigiem lociņiem un rīvētu cieto sieru.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.