Siltie pupiņu salāti: ēdiens, kas piestāv ziemai 4
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Pākšaugi – gan pupiņas, gan zirņi – ir bagātīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu un minerālvielu avots, tajos netrūkst arī vitamīnu. No tiem pagatavoti ēdieni ir sātīgi un ar lielu enerģētisko vērtību. Kādēļ lai kaut ko nepagatavotu no pupiņām?!
Siltie pupiņu salāti
Sastāvdaļas:
• 250 g pupiņu
• 250 g konservētu sagrieztu tomātu savā sulā
• 200 g konservētas kukurūzas
• Puse paprikas
• 1 ķiploka daiviņa
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote kaltēta majorāna
• Pustējkarote maltu melno piparu
• 0,5–1 tējkarote sāls
Pagatavošana:
1. Pupiņas izmērcē un izvāra mīkstas.
2. Papriku sagriež sīkos salmiņos.
3. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.
4. Visas salātu sastāvdaļas liek katlā un uzkarsē.
5. Pievieno garšvielas, noslēdz uguni un ļauj salātiem pastāvēt 10 minūtes.
Pasniedz siltus!