Foto: Aija Geida

Siltie prosas salāti 0

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• neliels cukīni
• divi burkāni
• 100 g salātu mix vai rukolas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• pustējkarote cukura
• pustējkarote maltu melno piparu
• buljona kubiņš
• tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un pēc pāris minūtēm nokāš. Pārlej ar 600 ml karsta ūdens, pievieno buljona kubiņu un vāra 5 minūtes. Atstāj pusstundu piebriest. Burkānus sagriež salmiņos, cukīni kubiņos. Salātus vai rukolu nomazgā un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep burkānus. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno cukīni, sāli un maltus melnos piparus. Samaisa, cep minūti, tad uguni izslēdz un pannai uzliek vāku, lai mazliet pasutinās. Prosu samaisa, lai tā irdena. Pievieno dārzeņus un pieliek salātus vai rukolu. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu un cukuru, uzlej salātiem un uzmanīgi samaisa ar divām karotēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.