Foto – Shutterstock

Siltie ķirbja salāti – sātīgs un gards ēdiens 0

Sastāvdaļas (2 porcijas)

• 400 g ķirbja (vislabāk riekstu vai sviesta)
• 75 ml grieķu jogurta
• 50 ml tahini (sezama) pastas
• 2 laimi
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ zaļā čili pipara
• ¼ tējkarotes malta kardamona
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• zaļumi – pētersīļi vai kinza

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sagriež mazās šķēlītes, liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un kardamona pulveri. Cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz ķirbja šķēlītes ir mīkstas un zeltaini brūnas.

Uz šķīvja kārto ķirbi, laima gabaliņus, smalki sagrieztas zaļā čili šķēlītes. Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar tahini pastu un pēc garšas pievienojot mazliet sāls un cukura. Pārlej ar mērci un izdekorē ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.