Siltie ķirbja salāti – sātīgs un gards ēdiens 0
Sastāvdaļas (2 porcijas)
• 400 g ķirbja (vislabāk riekstu vai sviesta)
• 75 ml grieķu jogurta
• 50 ml tahini (sezama) pastas
• 2 laimi
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ zaļā čili pipara
• ¼ tējkarotes malta kardamona
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• zaļumi – pētersīļi vai kinza
Pagatavošana.
Ķirbi sagriež mazās šķēlītes, liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un kardamona pulveri. Cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz ķirbja šķēlītes ir mīkstas un zeltaini brūnas.
Uz šķīvja kārto ķirbi, laima gabaliņus, smalki sagrieztas zaļā čili šķēlītes. Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar tahini pastu un pēc garšas pievienojot mazliet sāls un cukura. Pārlej ar mērci un izdekorē ar zaļumiem.