Siltās maizītes ar sieru un jogurtu 2
Sastāvdaļas mīklai – 300 g kviešu miltu, 50 ml skābā krējuma,100 ml piena, 100 ml ierauga, 40 ml augu eļļas, 1 tējkarote sāls, 1 tējkarote cukura.
Pildījumam
200 g siera,
2 tomāti,
½ ķiploku daiviņas,
½ tējkarotes sāls,
½ tējkarotes maltu melno piparu.
Ieraugam
215 ml jogurta,
1 tējkarote cukura,
¼ tējkarotes sodas,
75 g kviešu miltu.
Pagatavošana.
Vakarā sajauc visas ieraugam paredzētās sastāvdaļas un atstāj siltā vietā, lai ierūgst. No rīta gatavo mīklu – eļļu ieberž miltos, pēc tam pieliek pārejās sastāvdaļas un uz 1 – 1,5 stundām atstāj siltā vietā. Uztaisa 16 – 18 bumbiņas, izrullē 3 cm biezumā, uzliek uz pannas un saspiež galiņus. Kad mīkla uz pannas pastāvējusi 15 minūtes, ieliek pildījumu un cep 20 minūtes +200 °C. Garšo brīnišķīgi – liegi, gaisīgi, var uzreiz notiesāt 5 šādas maizītes!