Foto – Aija Geida

Siltā zaķkāpostu zupa ar dārzeņiem un sieru 0

Sastāvdaļas
• 100 g baltā biezpiena siera
• 6 saujas zaķkāpostu
• 2 kartupeļi
• 2 burkāni
• sarkanā paprika
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l ūdens
• ½ tējkarotes sinepju
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpiena sieru sagriež mazos kubiciņos. Papriku, burkānus un kartupeļus sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek burkānus un vāra piecas minūtes. Tad pieber kartupeļus un vāra vēl tikpat. Pēc tam pievieno papriku un vāra 3–4 minūtes. Beigās liek klāt biezpiena sieru, olīveļļu, sinepes, maltus melnos piparus un sāli. Uzvāra un noņem no plīts. Pievieno zaķkāpostus, samaisa un noliek uz 10 minūtēm, lai ievelkas patīkami skābenā garša. Pasniedz ar skābo krējumu.

UZZIŅA
• Zaķkāpostus polietilēna maisiņā ledusskapī var glabāt 2–3 dienas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• No zaķkāpostiem, olām un krējuma gatavo pildījumu pīrāgiem. Maigās lapiņas un ziediņi atsvaidzina jebkuru zupu, sautējumu un mērci.

• Zaķkāposti smūtijiem piešķir izteiksmīgu, patīkami saldskābu garšu.

• Salātos zaķkāposti vislabāk garšo kopā ar gurķi, avokado, zaļumiem un citrona, olīveļļas mērci.

• No šīm lapiņām izdodas gards pesto.

• Zaķkāposti labi sader ar koriandru, melnajiem pipariem, dillēm, pētersīļiem un piparmētrām. Tos nav ieteicams likt kopā ar ķiplokiem, baziliku, lupstāju un oregano, jo tie nomāc zaķkāpostu maigo, skābeno garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.