Foto – Aija Geida

Siltā zaķkāpostu zupa ar dārzeņiem un sieru 0

Sastāvdaļas
• 100 g baltā biezpiena siera
• 6 saujas zaķkāpostu
• 2 kartupeļi
• 2 burkāni
• sarkanā paprika
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l ūdens
• ½ tējkarotes sinepju
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpiena sieru sagriež mazos kubiciņos. Papriku, burkānus un kartupeļus sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek burkānus un vāra piecas minūtes. Tad pieber kartupeļus un vāra vēl tikpat. Pēc tam pievieno papriku un vāra 3–4 minūtes. Beigās liek klāt biezpiena sieru, olīveļļu, sinepes, maltus melnos piparus un sāli. Uzvāra un noņem no plīts. Pievieno zaķkāpostus, samaisa un noliek uz 10 minūtēm, lai ievelkas patīkami skābenā garša. Pasniedz ar skābo krējumu.

UZZIŅA
• Zaķkāpostus polietilēna maisiņā ledusskapī var glabāt 2–3 dienas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• No zaķkāpostiem, olām un krējuma gatavo pildījumu pīrāgiem. Maigās lapiņas un ziediņi atsvaidzina jebkuru zupu, sautējumu un mērci.

• Zaķkāposti smūtijiem piešķir izteiksmīgu, patīkami saldskābu garšu.

• Salātos zaķkāposti vislabāk garšo kopā ar gurķi, avokado, zaļumiem un citrona, olīveļļas mērci.

• No šīm lapiņām izdodas gards pesto.

• Zaķkāposti labi sader ar koriandru, melnajiem pipariem, dillēm, pētersīļiem un piparmētrām. Tos nav ieteicams likt kopā ar ķiplokiem, baziliku, lupstāju un oregano, jo tie nomāc zaķkāpostu maigo, skābeno garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.