Foto – Matīss Markovskis

Siltā plūmju zupa ar putotu biezpienu un ogām 0

Sastāvdaļas
* 800 g sarkano plūmju (var izmantot arī dzeltenās vai citas sulīgas plūmes)
* 200 g cukura
* 300 g sarkanvīna
* 300 g ābolu sulas
* 180 g 9% biezpiena
* 40 g baltās šokolādes
* citrona sula

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plūmes blanšē un novelk miziņu, izņem kauliņu, mīkstumu liek katlā, pievieno cukuru, sarkanvīnu, ābolu sulu un visu uzvāra, pēc tam sablendē. Vēl var izberzt caur sietu, lai masa būtu viendabīga.
Biezpienu samaisa ar ūdens peldē izkausētu balto šokolādi, pielej citrona sulu pēc garšas un visu saputo krēmīgā konsistencē. Ja vēlas graudaināku biezpienu, to var neputot, vien kārtīgi samaisīt.
Pasniedzot traukā liek putoto biezpienu un uzlej plūmju zupu. Rotā ar svaigām ogām. Šo desertu var baudīt gan siltu, gan aukstu.

Labs deserta papildinājums ir žāvētas aprikozes un melnās plūmes (aptuveni 60 g no abām), ko sagatavo iepriekš: 350 g ūdens uzvāra 200 g brūnā cukura, pievieno aptuveni ēdamkaroti kanēļa un uzlej kubiņos sagrieztām sukādēm. Atstāj, lai ievelkas garšas. Ja vēlas, pievieno kādu tējkaroti konjaka, tas pastiprina garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.