Siļķu torte ar vafeļu pamatni – neparasts un gards akcents svētku galdam 0
Sastāvdaļas – 6–7 lielās vafeļu plātnes, 200 g sālītas siļķes, 300 g šampinjonu, 2 sīpoli, 300 g burkānu, 200 g majonēzes, 100 g cieta siera, 30 g Parmezāna (pēc vēlmēm), jebkuri zaļumi pēc izvēles.
Pagatavošana.
Siļķes fileju un vienu sīpolu sasmalcina blenderī.
Otru sīpolu ar sēnēm apcep un sablenderē. Burkānus izvāra un sablenderē. Sieru sarīvē vai sablenderē.
Veido torti. Uz pirmās vafeles liek siļki ar sīpolu, vienmērīgi izlīdzina pa visu plātni. Pārsmērē ar majonēzi un uzliek otru vafeli.
Virsū liek sasmalcinātas apceptās sēnes, pārsmērē kārtīgi ar majonēzi un uzliek nākamo vafeli.
Uzklāj burkānus, pārsmērē ar majonēzi.
Visas kārtas atkārto vēl vienu vai divas reizes atkarībā no pildījumu daudzuma.
Pēdējo burkānu kārtu, pārsmērētu ar majonēzi, bagātīgi pārkaisa ar sarīvēto sieru. Virsu dekorē ar zaļumiem.
Ļauj tortei pastāvēt ledusskapī vismaz 2–3 stundas, var pat visu nakti. Jo ilgāk pastāvēs torte, jo vieglāk būs to sagriezt.
Labu apetīti!