Foto – Gvido Kajons

Siļķe vasaras pusdienām 0

Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs Sandijs Volinskis turpina iepazīstināt ar garšīgām un vienkāršām receptēm, kas jo īpaši piemērotas pagatavošanai uz grila. Ja tāda nav, tikpat labi var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

Reklāma
Reklāma

Cepamajā papīrā pagatavota siļķe

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas: Eļļā marinētas siļķes filejas, piens, milti, citrons, dilles, sviests, sīpols

 

Kā pagatavot?

Vispirms bļodiņā ar pienu ieliek eļļā marinētas siļķes filejas un patur tajā vismaz desmit līdz divdesmit minūtes, jo tad zivtiņa būs mazāk sālīta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam filejas nosusina, apviļā miltos un pavisam nedaudz apcep uz sakarsētas pannas, jo tad filejas būs kraukšķīgākas. Liek cepamajā papīrā, uzkaisa pāris šķipsnu sīki sagrieztu sīpolu un diļļu. Pievieno piciņu sviesta un nedaudz pārslaka ar citrona sulu.

Cepamajā papīrā ietīto siļķes fileju liek tieši uz grila vai arī sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C. Cepšanas laiks – apmēram desmit minūtes.

Galdā pasniedz ar visu cepamo papīru, kas glīti atvērts vaļā, un papildina ar grilētiem dārzeņiem un jaunajiem kartupeļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.