Siļķe kažokā. Latvieša sirdij tuvi salāti 0
Šis ir ēdiens, kuru pirmo reizi sastapu pie radu draugiem Straupē, kad vēl nedzīvoju, bet tikai ciemojos Latvijā, un izlēmu, ka tas ir viens no garšīgākajiem ēdieniem pasaulē! Mana jaunā versija, kuru taisīju arī pie jūras Ragaciemā, tiek pasniegta jau samaisīta un katram viesim individuāli, nevis tradicionālajā veidā – kārtās lielā bļodā. Izskatās elegantāk un var nodrošināt pareizās sastāvdaļu proporcijas un garšu, atzīst raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne.
Pagatavošana
Izvāra un sakapā kartupeļus, burkānus un bietes.
Sakapā lokus. Izvāra un sarīvē olu.
Mazos gabaliņos sagriež “Liedags” siļķu filejas eļļā.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievienojot skābo krējumu, majonēzi, mārrutkus un 5 piparu maisījumu.
Svarīgi neskopoties ar siļķi un nepielikt par daudz kartupeļu.
Ja nepieciešams, pievieno vēl krējumu vai garšvielas.
Kad siļķu salāti gatavi, tos iepilda formā un izliek no formas uz liela servējamā šķīvja.
Katru individuālo “siļķi kažokā” apkaisa ar rīvētu olu, dillēm un lokiem. Skaisti!