Publicitātes foto

Sildoša un sātīga liellopa mēles un baraviku zupa 0

Sastāvdaļas

4 porcijām

1 l liellopu kaulu buljona

500 g liellopa mēles

30 g kaltētu baraviku

100 g brūno šampinjonu

20 g lociņu

1 liels sarkanais sīpols

100 g burkānu

20 g sojas mērces

lauru lapa, pāris timiāna un rozmarīna zariņi

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Tik gardi, ka mēli var norīt – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Protams, ļoti svarīgs ir buljons, tāpēc to labāk vārīt pašam. Šoreiz buljons man jau bija gatavs, atlika tikai izņemt no saldētavas.

Liellopu mēli aplej katlā ar ūdeni un liek vārīties, liek klāt lauru lapu, timiāna un rozmarīna zariņu. Vāra aptuveni 1,5–2 stundas, ik pa laikam papildinot katlu ar ūdeni, ja tas izvārījies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad mēle gatava, to izņem no ūdens, sagriež un liek liellopu buljonā. Katlā pielej arī ūdeni, kurā mēle vārījusies ar garšaugiem, ūdeni nokāšot caur sietu.

Liek katlu ar buljonu un mēli vārīties, klāt liek apceptus šampinjonus, sīpolus, burkānus.

Ja baravikas ir kaltētas, tad, protams, tās pievieno uzreiz zupai. Ja baravikas ir saldētas, tas tās atlaidina, nosusina un cep uz lielas uguns.

Klāt zupai liek sojas mērci, zaļumus pēc vēlēšanās un sāli pēc garšas.

Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar Mežpils alu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.