Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Sildoša lēcu zupa ar dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• 2,5 l buljona
• 400 g brūno lēcu
• 500 g tomātu
• 3 burkāni
• sīpols
• 150 g ķirbja
• 2 ķiploka daiviņas
• selerijas kāts
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 2,5 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes tomātu pastas
• ēdamkarote malta svaiga ingvera
• 1,5 tējkarotes saldā paprikas pulvera
• tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Ukraiņiem izdevies sagūstīt “vagnerieti”, kurš piedalījās slavenajā gājienā uz Maskavu. Okupants izstāsta notikušā aizkulises
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Lēcas aplej ar aukstu ūdeni (ap 1,5 l) un atstāj uz nakti mērcēties. Burkānus, ķirbi un sīpolu sagriež gabaliņos, ķiploku sakapā, seleriju sīki sagriež. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un apcep sagrieztos dārzeņus, pārliek katlā, pārlej buljonu un sutina aptuveni 8 minūtes. Pievieno paprikas pulveri, maltus melnos piparus, ingveru, sāli un turpina sutināt pāris minūšu. Vēlāk pieliek izmērcētās lēcas, tomātus, tomātu pastu, uzliek katlam vāku un sutina aptuveni 25 minūtes. Iemaisa sakapātus pētersīļus un pasniedz ar apgrauzdētu maizīti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.