
Burkānu un dzērveņu biezzupa ar ingveru un kokosriekstu pienu 0
(4 porcijas)
* 1,2 kg burkānu
* 200 ml bundžiņa kokosriekstu piena
* 200 g mandeļu
* 250 g dzērveņu sulas
* ēdamkarote medus
* ceturtdaļa čili pipara
* tējkarote svaigi rīvēta ingvera
* tējkarote rīvētu citrona un apelsīna miziņu
* 4 ķiploka daiviņas
* linsēklu eļļa apcepšanai
Burkānus nomazgā, notīra un sagriež nelielos gabalos. Mandeles mazliet pavāra, pēc tam iemet aukstā ūdenī (tā var viegli notīrīt miziņas).
Dziļā pannā sakarsē linsēklu eļļu, apcep notīrītas mandeles un ķiploku daivas. Pieliek sagrieztos burkānus. Visu pārlej ar dzērveņu sulu, kam pievienots apmēram puslitrs ūdens – tā, lai burkāni nosegti. Vāra uz mazas uguns, kamēr dārzeņi ir mīksti. Virumam pievieno rīvētas miziņas, sakapātu čili, sāli pēc garšas un īsu brīdi pavāra.
Visu sablendē kopā ar kokosriekstu pienu. Ieliek sarīvētu ingveru, vēlreiz uzvāra.
Pasniedzot katrā šķīvī var iepilināt mežrozīšu sīrupu vai ielikt karotīti karamelizētu apelsīna miziņu. Tās var pagatavot iepriekš – sašķērē apelsīna miziņas (bez baltuma), liek cukura sīrupā un vāra, kamēr mīkstas.