Putna gaļa saldskābā glazūrā ar lēcām, bietēm un kaltētām dzērvenēm 0

(4 porcijas)

* 600–800 g pīles, vistas vai tītara sarkanās gaļas

* 0,5 kg zaļo lēcu

* 300 ml apelsīnu sulas

* ēdamkarote medus

* 5 ēdamkarotes kukurūzas cietes

* 2 vidējas sarkanās bietes (vārītas vai tvaicētas)

* sīpols

* 5 ķiploka daiviņas

* puse čili pipara

* ēdamkarote rīvēta ingvera

* 2 ēdamkarotes kaltētu dzērveņu

* šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

* citrona vai laima miziņa

* linsēklu eļļa cepšanai

* pāris ēdamkarotes gī sviesta cepšanai

Katliņā vāra apelsīnu sulu, kam pievieno rīvētu ingveru, čili, muskatriekstu, citrusa miziņu un medu. Aukstā ūdenī izšķīdina tējkaroti cietes un iebiezina sulas mērci.

Putna gaļu bez ādas sagriež strēmelēs. Apvārta atlikušajā kukurūzas cietē. Pannā sakarsē eļļu, liek gaļu cepties. Tā būs gatava visai ātri. Pārlej sagatavoto apelsīnu sulas mērci, īsu brīdi pasutina.

Sālsūdenī vāra lēcas – aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Kad gatavas, uzliek vāciņu un atstāj uz brīdi, lai uzbriest.

Vārītas bietes nomizo, sagriež kubiņos. Sīki sakapā sīpolu un ķiploka daivas. Visu liek cepties gī sviestā – tas dos labu garšu. Ieber kaltētas dzērvenes. Var pievienot sāli, taču tikai mazliet, jo lēcām jau ir klāt sāls.

Apceptās bietes, dzērvenes un garšaugus iejauc jau gatavajās lēcās. Pasniedz kopā ar putna gaļu pikantajā mērcē.

Zaļo zirņu biezenis ar pikantiem dārzeņiem un riekstiem
(4 porcijas)

* 0,5 kg kaltētu zaļo zirņu

* 2 burkāni

* paprika

* baklažāns

* 5 ķiploka daiviņas

* sīpols

* puse čili pipara

* bundžiņa konservētu tomātu bez mizas

* 200 g spinātu lapu

* 100 g lazdu riekstu

* pa šķipsniņai garšvielu: kaltētas raudenes un timiāna, maltu krustnagliņu, kardamona un koriandra

* tējkarote bazilika pesto

* linsēklu eļļa apcepšanai

Kaltētus zaļos zirņus izmērcē – vismaz 6 stundas. Vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr gatavi. Sablendē vai sastampā biezenī.

Burkānus, papriku un baklažānu sagriež kubiņos. Sasmalcina sīpolu, ķiplokus un čili. Visu liek cepties sakarsētā eļļā. Pievieno sasmalcinātus tomātus bez mizas, ļauj lai mirkli pasautējas. Beigās pievieno visas receptūrā minētās garšvielas. Ar daudzumu nevajadzētu pārspīlēt. Ja kāda garša neiet pie sirds, var nelikt. Pieber sasmalcinātus lazdu riekstus un sagrieztas spinātu lapas, īsu mirkli pakarsē.

Pikantos dārzeņus pasniedz ar zirņu biezeni, kam var pārkaisīt smalcinātas ķirbju sēklas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.