Signes Meirānes brīvdienu pusdienu recepte: krāsnī cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien brīvdienu idejai – pusdienām – gardēdes Signes Meirānes cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru “Halloumi”!
Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru “Halloumi”
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 20 minūtes
Sastāvdaļas:
- 1 paliels puķkāposts
- 30 g izkausēta sviesta
- 20 ml maigas olīveļļas
- 1 tējk. svaigu timiāna lapiņu
- 1/3 tējk. fenheļa vai kumīna sēklu
- nedaudz kaltēta oregano
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 250 g siera “Halloumi” 5 mm biezās šķēlītēs
- Puse tomātu mērces no dienas porcijas
Pagatavošana:
Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pievieno palielu karoti sāls. Ieliec kāpostu, ar kacenu uz augšu. Vāri 10 minūtes. Izņem, nokās un atdzesē 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Bļodā samaisi sviestu, eļļu, timiānu, sēklas, sāli un piparus. Liec pannā puķkāpostu ar kacenu uz leju, sasmērē ar eļļas maisījumu, vienmērīgi pārklājot visu puķkāpostu, un liec krāsnī uz stundu, lai cepas vidējā nodalījumā, kamēr kļūst zeltains.
Tikmēr keramikas traukā liec tomātu mērci, ko gatavoji dienā, virsū kārto Halloumi. Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, liec pannu krāsnī un cep, kamēr gatavs. Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu.