Foto – Shutterstock.com

Sievietes vairāk uztraucas par pārtikas produktu sastāvu un izcelsmi, liecina pētījums 0

Jaunākā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti liecina, ka sievietes, iegādājoties pārtikas produktus, biežāk nekā vīrieši pievērš uzmanību informācijai par to saturu un izcelsmi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Koka čūskas gads tuvojas. Ko tas nesīs katrai zodiaka zīmei 2025. gadā
Kokteilis
“Tā nav patiesība!” Guntars Račs noliedz, ka Laura Grēviņa ir viņa meita
Veselam
Gan garšīgi, gan veselīgi: uztura speciālists nosauc labāko alternatīvu biezpienam
Lasīt citas ziņas

Tostarp sievietes ievērojami biežāk izvērtē, vai produktā ir tā dēvētās E-vielas, vai produkts ražots Latvijā, kā arī pievērš uzmanību tam, vai produkta ražošanā pamatā izmantotas dabiskas izejvielas un vai tajā nav ģenētiski modificētu organismu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vīriešus šāda informācija interesē krietni retāk – saskaņā ar pētījuma rezultātiem katrs trešais Latvijas vīrietis iepērkoties vispār nepievērš uzmanību informācijai par izvēlētā produkta izcelsmes valsti un sastāvu.

Tikmēr, analizējot aptaujas datus atkarībā no dzīvesvietas, ārpus galvaspilsētas dzīvojošie respondenti daudz retāk nekā rīdzinieki pievērš uzmanību informācijai uz produktu iepakojuma.

Jāpiebilst arī, ka iedzīvotāju interese par produktu izcelsmi un sastāvu ir atšķirīga dažādos vecumposmos – gandrīz 40% jauniešu vecumā līdz 24 gadiem šī informācija ir vienaldzīga un neatstāj nekādu iespaidu uz viņu pirkumu izvēli.

Aptuveni 50% pirmspensijas un pensijas vecuma iedzīvotāju īpaši pievērš uzmanību tam, vai konkrētais produkts ražots Latvijā un vai tā sastāvā ir E-vielas, savukārt iedzīvotāji vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem biežāk nekā citu vecuma grupu pārstāvji apgalvo, ka viņiem ir svarīga informācija par uzturvērtību un to, vai produkta ražošanā nav izmantoti ģenētiski modificēti organismi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.