Pašu gatavotas sinepes – ar sīpoliem, āboliem, bumbieriem 0
Visbiežāk sieru ēdam ar maizi, augļiem un dārzeņiem, medu, dažādām mērcēm, bet var arī baudīt ar sinepēm. Un ne jau ar mums labi zināmajām krievu vai Dižonas sinepēm, bet gan diezgan eksotiskām.
Ceptu saldo sīpolu sinepes ar timiānu
• Saldie sīpoli
• Timiāns
• Cukurs
• Dižonas sinepes
• Olīveļļa
• Sāls
Saldos sīpolus nomizo, sagriež lielos kubiciņos, pievieno timiānu, cukuru, olīveļļu, viegli samaisa, ietin folijā. Liek cepešpannā, kurā ieliets ūdens, un cep +170 °C, kamēr mīksti. Tad sablendē, izberž caur sietu un pievieno sinepes.
Bumbieru sinepes ar kurkumu
• Bumbieri
• Brūnais cukurs
• Sinepju sēklas
• Kurkuma
• Šalotes sīpoli
• Olīveļļa
Sīpolus smalki sakapā, apcep olīveļļā, pievieno kubiciņos sagrieztus bumbierus, kurkumu un brūno cukuru, var pieliet nedaudz ābolu sulas. Visu sautē uz nelielas uguns, kamēr mīksti. Masu sablendē un iemaisa sinepju sēklas.
Ceptu ābolu un rozmarīna sinepes
• Āboli
• Rozmarīns
• Dižonas sinepes bez graudiem
• Cukurs
• Šalotes sīpoli
• Olīveļļa
• Ābolu sula
Ābolus nomizo, izņem serdi, uzber cukuru un cep cepeškrāsnī, kamēr mīksti. Šalotes sīpolus smalki sakapā, apcep olīveļļā, pievieno ābolu masu un sulu un sautē uz nelielas uguns. Pēc tam sablendē, izberž caur sietu un pievieno sakapātu rozmarīnu un sinepes.
Mango sinepes ar medu
• Mango
• Medus
• Dižonas sinepes bez sēklām
• Apelsīns
• Šalotes sīpoli
• Čili
Sīpolus sakapā un apcep olīveļļā, pievieno sagrieztu mango, apelsīna mizu un apelsīna sulu, čili. Visu sablendē, izberž caur sietu un pievieno sinepes.