Siera zupiņa ar frikadelēm 0
Sastāvdaļas – 400–500 g liellopu maltās gaļas, ola, 2 sīpoli, burkāns, 300 g kausēta siera, 5–6 vidēji kartupeļi, sāls, garšvielas, lauru lapa, augu eļļa.
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un uz pannas augu eļļā apcep zeltainus.
Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, vienu olu, pusi no saceptajiem sīpoliem. Samaisa kārtīgi un veido nelielas frikadelītes.
Burkānu sarīvē ar rīvi un apcep augu eļļā.
Katliņā ar ūdeni liek apceptos sīpolus un burkānus, pievieno sāli. Visu uzvāra.
Zupiņā liek sagatavotās frikadeles. Tikmēr mizo kartupeļus un sagriež tos nelielos gabaliņos.
Pēc 5–7 minūtēm zupai pievieno sagrieztos kartupeļus, lauru lapu un garšvielas pēc vēlmēm.
Kad kartupeļi ir mīksti, zupai pievieno sieru, kārtīgi maisa, lai siers izkūst.
Pēc 3 minūtēm pievieno zaļumus.
Zupiņa gatava.