Siera zupa ar frikadelītēm 0
Sastāvdaļas – 400 – 500 g liellopu maltās gaļas, ola, 2 sīpoli, burkāns, 300 g kausētā siera, 5 – 6 vidēji kartupeļi, sāls un garšvielas, lauru lapas, zaļumi, augu eļļa.
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un pannā apcep augu eļļā zeltainus.
Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus, pievieno olu, pusi apcepto sīpolu. Visu samaisa un veido frikadelītes.
Burkānu sarīvē un apcep augu eļļā.
Katliņā ar ūdeni liek apceptos sīpolus un burkānus, pievieno sāli. Uzvāra.
Ūdenī liek sagatavotās frikadelītes. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež nelielos gabaliņos. Pēc 5 – 7 minūtēm kartupeļus liek zupā, pievieno lauru lapu, garšvielas pēc vēlmēm.
Kad kartupeļi ir gatavi, zupai pievieno kausēto sieru. Visu kārtīgi maisa, lai siers izkūst.
Pēc 3 minūtēm pievieno sasmalcinātus zaļumus pēc garšas.