Siera uzkoda ar čipsiem 0
Sastāvdaļas – pēc iespējas platāki kartupeļu čipsi, 100 g puscieta vai cieta siera, 300 g tomātu, 2 ķiploka daiviņas, majonēze, zaļumi pēc garšas, olīvas rotāšanai.
Pagatavošana.
Vispirms smalki sagriež tomātus. Ja tomāti ir pārāk sulīgi, radušos šķidrumu nolej. Sasmalcina zaļumus.
Uz smalkas rīves sarīvē sieru. Kopā samaisa sieru, tomātus un zaļumus. Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas.
Pievieno majonēzi un visu rūpīgi samaisa. Iegūto masu liek uz čipsiem, veidojot laiviņas. Visu rotā ar olīvām.
Padoms.
Tā kā čipsi ļoti ātri izmirkst un sāk izjukt, ieteicams pildījumu likt uz čipsiem tieši pirms pasniegšanas uz galda. Pildījumu var arī ievietot salāttraukā un novietot blakus čipsiem, lai viesi paši liek to virsū.