Foto – Aija Geida

Siera un redīsu maizītes – ļoti gardas nesteidzīgām brokastīm 2

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Viņi ieradīsies klusumā…” Mākslīgā intelekta “Vanga” pravieto cilvēkiem biedējošu nākotni 27
Tramps nocērt NATO finansējumu: ASV plāno nogriezt miljardus un atstāt sabiedrotos vienus pašus
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš bija nosalis un pārguris, kājām mērojot tik tālu ceļu” – vakar pazudušā zēna mamma Aleksandra atklāj detaļas par zēna pazušanas lietu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 8 maizes šķēles
• 200 g Čedaras siera
• 3 redīsi
• 2 ēdamkarotes majonēzes
• 1 ēdamkarote tomātu mērces
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātas paprikas
• ¼ tējkarotes Kajennas piparu
• 1 tējkarote Vorčesteras mērces
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju
• Sauja pētersīļu lapiņu
• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana.

Redīsus smalki sakapā, sieru smalki sarīvē. Liek bļodā un pievieno papriku, majonēzi, Vorčesteras mērci (var aizstāt ar kvalitatīvu sojas mērci), tomātu mērci, maltas melnās sinepes (var izmantot pustējkaroti krievu sinepju), Kajennas piparus (ja gatavo bērnam, piparus neliek), sāli un samaisa. Uz pannas vai tosterī apgrauzdē maizītes. Uz tām liek pētersīļu lapiņas un siera masu, atkal pētersīļu lapiņas un otru maizes šķēli. Piespiež vienu otrai un piecas minūtes cep cepeškrāsnī +200 °C, lai mazliet pakūst siers un redīsiem pazūd sīvums. Pārgriež uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un liek kārbiņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rudenī šo sviestmaižu pagatavošanai var izmantot baltos redīsus, kas ir patīkami sulīgi un maigi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.