Siera torte “Latvijas garšu buķete” 0
Gatavojusi Dzintra Romulāne no Līvāniem
Rupjmaizes biskvītam
• 21 ēdamkarote rudzu rīvmaizes
• 9 ēdamkarotes kviešu miltu
• 3 tējkarotes sāls
• 30 olas
Krēmam
• 1,4 kg 5% biezpiena
• 900 g 25% skābā krējuma
• 350 g saldā krējuma
Tortes malām
• Jaunpils pienotavas siers Pikantais krēmsiers
Virsmas pārkaisīšanai
• rudzu rīvmaize
Pagatavošana.
Lai sagatavotu rudzu rīvmaizi, puskukuli rudzu maizes sagriež plānās šķēlītēs un 1-1,5 stundas grauzdē cepeškrāsnī +100 °C. Atdzesētos grauzdiņus samaļ. Tad gatavo biskvītu: 10 lauku vistu olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 tējkaroti sāls un puto. Puto arī baltumus, līdz tie sabiezē. Dzeltenumus turpina lēnām kult un pamazām pievieno 7 ēdamkarotes rudzu rīvmaizes un iesijā 3 ēdamkarotes kviešu miltu. Tad pārtrauc kulšanu un masā uzmanīgi iecilā stingrās putās sakultos olu baltumus. Masu izlej uz cepampapīra, kas ieklāts veidnē, un izlīdzina. Cep aptuveni 12 minūtes +180–+200 °C. Izcep trīs biskvīta plātnes. Atdzesē. Kamēr ripas dziest, pagatavo trīs veidu krēmus pildījumam.
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā, pievieno saldo un skābo krējumu, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. To sadala trīs daļās, katrai no tām pievieno atšķirīgas piedevas.
Pirmās kārtas krēmam: 650 g krēmsiera, 450 g žāvēta šķiņķa, 150 g marinētu gurķu, 150 g Jaunpils kūpinātās Mozzarellas, sāls, pipari, mazliet sinepju.
Otrās kārtas krēmam: 650 g krēmsiera, 300 g svaigu gurķu, dilles, ķiploks, citronpipari, sāls.
Trešās kārtas krēmam: 600 g krēmsiera, 350 g sviesta, pētersīļi, ķiploks.
Virsmu dekorē ar zaļumiem, siera tūtiņām un desu rozītēm.