Siera salāti ar augļiem. Saimniecības “Daniņi” recepte 2
200 g siera, 75 g zilo vīnogu, 1 skābs ābols, 3 mandarīni, 2 apelsīni, 150 g saldo ķiršu.
Mērcei: 1 tējkarote rozīņu, 1 banāns, 2 ēdamkarotes citronu sulas, sāls, baltie pipari, 1 glāze saldā krējuma.
Sieru sagriež smalkos stienīšos, vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Ābolus pārgriež uz pusēm, izņem serdi un sagriež kubiņos. Apelsīnus un mandarīnus notīra, sagriež gabaliņos. Ķiršus sagriež divās daļās.
Salātu mērci pagatavo šādi: rozīnes nomazgā un uzbriedina, banānu saspaida ar dakšiņu, pielej citrona sulu un labi izmaisa, pievieno sāli, piparus un iejauc rozīnes. Pielej krējumu, visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā, ar kuru pārlej salātus.
Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!