Publicitātes foto

Siera rulete saulrietā – sātīga un garda 0

Gatavojusi Ināra Ivanova no Līvānu novada

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 6 vistu olas
• 5 paipalu olas
• 500 g maltās gaļas
• 350 g Krievijas siera
• 150 g Brokastu majonēzes
• 3 vārīti burkāni
• olīvas
• ķiploka daiva
• sīpols
• zaļumi
• pipari
• sāls

Pagatavošana.
Sieru sarīvē, pievieno 5 sakultas olas, majonēzi un samaisa. Veidnē ieklāj cepampapīru, tam uzsmidzina eļļu, lai siera omlete nepieliptu, tad lej siera un olu masu un cep cepeškrāsnī 180 °C 15–20 minūtes. Uzcepto siera omleti nedaudz atdzesē un pārklāj ar maltas gaļas masu (maltā gaļa sajaukta ar olu, sāli, pipariem, sīpolu un ķiploku). Tai pa virsu liek strēmelēs sagrieztus vārītus burkānus un sagrieztas olīvas. Omleti sarullē, ietin folijā un cep cepeškrāsnī 220 °C 35–40 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, ļauj folijā vēl nedaudz (5-10 minūtes) pasautēties (tad rulete pēc atdzišanas būs stingra un viegli sagriežama).

CITI ŠOBRĪD LASA

Siera ruleti var pasniegt arī kā silto ēdienu. Savukārt maltās gaļas masai var pievienot nelielu cukīni, jo tad gaļa būs mīkstāka un sulīgāka.

Pirms pasniegšanas ruleti dekorē ar paipalu olām, papriku un sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.