Šajā siera platē ir šāds produktu salikums: mīkstajā baltā pelējuma sierā kamambērā iesprausts koka iesmiņš ar marinētiem šampinjoniem, brī sierā – ar svaigām zemenēm, Trikātas Zilā pelējuma sierā – ar melnām olīvām, sierā ar baziliku – ķirštomātiņi. Uzkodu kārtojuma vidū – taurītēs sarullēts kūpinātais puscietais siers Annele, kā dekoru izmantojot no sarkanas paprikas izgrieztu drīksniņu.
Šajā siera platē ir šāds produktu salikums: mīkstajā baltā pelējuma sierā kamambērā iesprausts koka iesmiņš ar marinētiem šampinjoniem, brī sierā – ar svaigām zemenēm, Trikātas Zilā pelējuma sierā – ar melnām olīvām, sierā ar baziliku – ķirštomātiņi. Uzkodu kārtojuma vidū – taurītēs sarullēts kūpinātais puscietais siers Annele, kā dekoru izmantojot no sarkanas paprikas izgrieztu drīksniņu.
Šajā siera platē ir šāds produktu salikums: mīkstajā baltā pelējuma sierā kamambērā iesprausts koka iesmiņš ar marinētiem šampinjoniem, brī sierā – ar svaigām zemenēm, Trikātas Zilā pelējuma sierā – ar melnām olīvām, sierā ar baziliku – ķirštomātiņi. Uzkodu kārtojuma vidū – taurītēs sarullēts kūpinātais puscietais siers Annele, kā dekoru izmantojot no sarkanas paprikas izgrieztu drīksniņu.

Siera plašu uzvaras gājiens. Godu saimniece dalās veidošanas pieredzē 0

Glīti trauki un galda piederumi, galdauti un salvetes, vāzes un ziedi ir pamats skaistam galda klājumam. Bet tikpat liela nozīme ir ēdiena izskatam, izkārtojumam uz šķīvja un dažādām dekoratīvām piedevām: dārzeņiem, augļiem un zaļumiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Godu saimniece un Auces bērnudārza pavāre Ilva Liepniece zina teikt, ka patlaban uzvaras gājienu piedzīvo siera plates. “Ja pirms kāda laika šo produktu biežāk pirka, lai pagatavotu karstmaizītes vai arī izmantotu sacepumiem, tagad daudzi lūdz, lai viņu viesībām pagatavoju siera plati. Balstoties uz savu pieredzi, varu teikt, ka tas no godu galda pazūd ātrāk nekā salāti un citas uzkodas,” stāsta godu saimniece un atklāj, kā viņa rīkojas, lai viesus radinātu ēst arī dārzeņus, ne vien sieru vai gaļu. “Pēdējā laikā vairs negrib dārzeņu plates vien. Tad nu esmu radusi risinājumu – mazās kotletītēs, cūkgaļas karbonādītēs, vistas filejas knaksīšos, ar krēmsieru pildītos žāvētas gaļas rullīšos iespraužu koka irbulīti, uz kura savirknēju dārzeņu gabaliņus. Tā ir ļoti laba miniuzkoda divi vienā, kur vienā galā ir gaļa, bet otrā – dārzeņi.”

Ar sarkanajām vīnogām rotāts klasiskais brī siers un brī siers ar riekstiem, ar marinētu gurķīti – Mednieku siers, ar melnajām olīvām – Trikātas Zilā pelējuma siers, ar marinētiem šampinjoniem – oranžais kā apelsīns puscietais siers Mimolette, ar ķirštomātiem – Čedaras siers.
CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tāda paša principa var veidot gardas uzkodas no siera un dārzeņiem vai augļiem. Gatavojot tās, uzsvaru liek uz formu un produktu garšas niansēm. Izvēlas dažādu šķirņu sieru un, izmantojot robotu nazi, katru sagriež citādā formā: kubiņos, rombiņos, trijstūrīšos, stienīšos un šķēlītēs. Katru gabaliņu rotā ar dārzeni vai augli, neaizmir­stot, ka uzkodā jādominē siera garšai. “Maigākos sierus kombinēju ar augļiem, bet kūpinātos un ar spēcīgu garšu apveltītos, piemēram, Dor Blue, es lieku kopā ar kaut ko stingrāku: marinētiem šampinjoniem, pipargurķīšiem vai ķiplokiem, ar svaigu papriku, redīsiem vai ķirštomātiem. Taču šī nav nemainīga formula, var variēt, teiksim,Trikātas piena ražotais Zilā pelējuma siers ļoti labi sader ar vīn­ogām. Galvenais nosacījums – siera papildinājums nav karalis, bet gan neliels akcents, kas bagātina garšu un dekorē ēdienu.”

Pieredzējusī pavāre siera platei parasti izmantojot Čedaras, Mednieku, Talsu četrkrāsu rituli un Mūka sieru, kā arī Dor Blue un Brie sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.